Nutrição de Plantas natural
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Bibliografia complementar

Nutrição de Plantas & selênio

 

- Textos básicos:

FAGERIA, N.K. et al. Biofortification of trace elements in food crops for human health. Communications in Soil Science and Plant Analysis, v. 43, p. 556-570, 2012. [texto completo]

MORAES, M.F. Relação entre a nutrição de plantas, qualidade de produtos agrícolas e saúde humana. Informações Agronômicas, n.123,p.21-23,2008. [texto completo]

- Artigos específicos

MORAES, M.F. et al. Evidences of selenium deficiency in Brazil: from soil to human nutrition. In: First International Conference on Selenium in the Environment and Human Health. China. p.73-74,2009. [resumo]

MORAES, M.F. et al. Beneficial roles of selenium in plants. In: Selenium: global perspectives of impacts on humans, animals and the environment. Univ. of Science and Techology of China Press. p.11-112,2011.[resumo]

LIONS, G. Selenium in cereals: improving the efficiency of agronomic biofortification in the UK. Plant and Soil, v.331,2010. [texto completo]

BROADLEY, M.R. et al. Selenium biofortification of high-yielding winter wheat (Triticum aestivum L.) by liquid or granular Se. Plant and Soil, v.331,2010. [texto completo]

FENG, R. et al. Effects of Se on the uptake of essential elements in Pteris vittata L. Plant and Soil,v.325,p.123-132,2009. [texto completo]

LYONS, G. Selenium in cereals: improving the efficiency of agronomic biofortification in the UK. Plant and Soil,v.332,p.1-4,2010. [texto completo]

MARTINEZ, R. A. S. Biofortificação agronômica da soja com selênio. 2013. 113p. Tese. UFLA, Lavras, 2013. [texto completo]

REIS, A.R. et al. Biofortificação agronômica com selênio no brasil como estratégia para aumentar a qualidade dos produtos agrícolas. Revista Brasileira de Engenharia de Biossistemas, v. 8, p. 128-138, 2014. [texto completo]

REIS, A.R. et al. Agronomic biofortification of upland rice with selenium to improve human health. Journal of Trace Elements in Medicine and Biology, v. 27, p. 42-42, 2013.

Outros trabalhos [ 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8]

 

   
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